Tuesday, August 3, 2010

Flori si bondari


Gridinile Manastirii dintr-un lemn erau pline de flori si bondari, asa ca nu am ratat ocazia sa trag cateva cadre.


Monday, August 2, 2010

Manastirea Dintr-un Lemn



Mânăstirea Dintr-un Lemn este un aşezământ monahal din comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea, la aproximativ 25 de kilometri sud de municipiul Râmnicu Vâlcea şi 5 km de oraşul Băbeni, Vâlcea.


Thursday, July 29, 2010

Autoportret


Zilele trecute cautam o poza pentru profil si nu am gasit. Asa ca am pus D90-ul pe trepied, am luat D300s-ul + 80-200-ele intr-o mana, telecomanda IR in alta, si am pornit sedinta foto. Cam ce-a iesit vedeti mai jos...



Sunday, July 25, 2010

Macro & Close-up


Cam incerta vremea ieri dupa-amiaza, asa ca, dupa ce am terminat treburile prin casa, mi-am scos "jucariile" si am tras cateva cadre avand ca subiecte cateva flori din casa. Am configurat cele doua flash-uri SB-600 ca slave si le-am pus sa lumineze din diferite unghiuri.


Friday, July 23, 2010

Atelier - reflector pentru flash




Mi-am cumparat mai cu ceva vreme in urma acest reflector pentru flash. Dupa parerea mea, lumina rezultata este insa prea intensa, destul de concentrata pe subiect, cu umbre destul de dure.
Mai recent m-am orientat asupra acestui model. Mai soft si mai practic. Si as fi vrut sa mai iau ceva asemantor, poate ceva mai mare, sau mai rotund, sau colorat... dar ar fi insemnat destul de multi bani. Asa ca mi-am zis sa incerc sa mi le fac singur, cautand sa fie:
  • flexibile
  • rezistente
  • adaptate la dimensiunea gentilor foto pe care le am


Wednesday, July 21, 2010

Concurs de dans sportiv

In luna mai am participat la un concurs de dans sportiv la care a participat si Ada, mezina familiei in varsta de 7 ani, prilej pentru o noua sedinta foto.
A fost un maraton care a inceput in jurul orei 11 dimineata si a tinut pana seara la ora 18.
Eu am folosit la acest eveniment un D300s + Nikkor 80-200mm f/2.8 pentru cadre mai stranse, iar Vlad, baiatul nostru de 11 ani, a butonat un D90 + Nikkor 16-85mm pentru cadre mai largi.



Vlad, mandru in ipostaza de tanar nikonist...



Trofeele isi asteptau castigatorii...



Copii mai mici si mai mari, dansand in formatii, perechi sau solo...



Unul din cele mai colorate momente au fost oferite de "Frumoasa" si "Bestia" ...



...dar nu numai...



Ada si colegele de trupa ...



...traiesc bucuria castigarii primului loc...



Echipament folosit:
Nikon D300s + Nikkor 80-200mm f/2.8
Nikon D90 + Nikkor 16-85mm

Sunday, July 18, 2010

Culele boieresti de la Maldaresti

Pentru a mai scapa de caldura sufocanata din oras, dar si pentru a-mi mai satisface pasiunea pentru fotografie, ieri am vizitat Culele de la Maldaresti. Ritmul impus de ghizi a fost unul destul de ridicat, asa ca timpii avuti la dispozitie pentru setari si incadrari au fost destul de scurti. In final am fost totusi multumit de ce am reusit sa prind.

Complexul Muzeal Maldaresti se afla la 5km de localitatea Horezu, judetul Valcea, si gazduieste trei obiective istorice: Cula Greceanu, Cula Maldarescu(Duca) si Casa Memoriala I.Gh.Duca.

Despre cule Termenul cula vine din turcescul kule care inseamna turn. Aceste constructii au fost ridicate de catre boierii din Oltenia si vestul Munteniei pentru a se apara impotriva atacurilor turcesti venite dinspre Dunare.

Cula Greceanu
Cula Greceanu a fost ridicata in 1516, fiind cel mai vechi edificiu din acest complex. A apartinut familiei Greceanu, care l-a primit prin zestre de la familia Maldar. Legenda spune ca tanarul capitan Tudor Maldar, unul din vitejii lui Mihai Viteazu, a fost luat prizonieri de catre tatari. Fata hanului tatar s-a indragostit de Tudor si l-a salvat de la moarte. Drept multumire, acesta i-a facut cadou cula construita de catre parintii lui. Olga Greceanu a pictat peretii uneia din incaperi, prezentandu-i in marime naturala pe capitanul Tudor, fata hanului si cei sapte baieti pe care acestia i-au avut.



Cula Maldarescu (Duca)
Cula Duca a fost construita in anul 1812 de catre Gheorghita Maldarescu. In anul 1910 a fost cumparata de catre I.Gh.Duca, care doi ani mai tarziu va construi alaturi o casa de vacanta.



Casa Memoriala I.Gh. Duca
Nascut la 20 decembrie 1879, I.Gh.Duca, personalitate marcanta a politicii romanesti, a cunoscut o spectaculoasa accesiune: deputat la 26 ani, ministru la 38 de ani, prim-ministru la 54 de ani.



Alte fotografii facute in cadrul sau in preajma complexului



Echipament folosit: Nikon D300s Tokina 12-24mm f/4 Nikkor 16-85mm SB-600